Sprookjes bestaan op de Lentetuin!

Vandaag heb ik een bezoek gebracht aan de Lentetuin in Breezand. Het thema van de bloemenshow dit jaar is ‘Sprookjes bestaan op de Lentetuin!’. En dat is ook zo. Het decor is geweldig en de bloeiende bloembollen staan er prachtig bij. De duizenden prachtige tulpen, lelies, narcissen, krokussen, hyacinten, calla’s en andere bijzondere bolgewassen staan niet alleen in bloemstukken en in stands, maar tussen vele sprookjes zoals Hans en Grietje, Doornroosje en Roodkapje. De combinatie van sprookjes en voorjaarsbloeiers is betoverend. Misschien een leuk idee om dit weekend de show te bezoeken. Kijk onderaan de pagina voor een foto-impressie, maar misschien is het leuker om dit weekend zelf de show te bezoeken. Meer informatie is te vinden op www.lentetuin.nl.

Historie
Dit is alweer de 36e keer dat de Lentetuin haar deuren opent. De show wordt elk jaar door een VIP geopend. In 2005 was dat (toen nog) Koningin Beatrix en vorig jaar onze nieuwe koning Willem-Alexander. Dit jaar was het de beurt aan Zandprinses Rosa van der Vijver. Zij tekende diverse sprookjes in het zand, gevolgd door luid getrompetter vanuit het kasteel.

Bloemenshow
De bloemenshow toont een grote variëteit van bloeiende bolgewassen, prachtige bloemstukken en fraaie decoraties, dit jaar in het teken van vele sprookjes. Ruim 40 bloembollenkwekers uit het Noordelijk Zandgebied laten hun beste producten zien. Al ruim een half jaar voor de show zoeken zij hun beste bollen uit. Deze bollen krijgen een speciale temperatuurbehandeling en dan worden ze in bloei getrokken zodat ze tijdens de Lentetuin op hun mooist zijn.

Voorjaarsbeurs Expo
Naast een bezoek aan de bloemenshow kan ook inspiratie opgedaan worden op de voorjaarsbeurs Expo Tal van standhouders presenteren sfeervolle artikelen voor in de tuin, interieur en vrije tijd. En ook aan de kinderen is gedacht, niet alleen door de sprookjestaferelen, maar ook met een knutselhoek en tal van andere activiteiten.

Als je niet in sprookjes gelooft, ga je vast “om” na een bezoek aan de Lentetuin 2016. Deel je ervaring op www.facebook.com/allesoverbloembollen.