Iconen

Onze legenda van de symbolen/iconen die wij op allesoverbloembollen gebruiken.

 

bol

Dit is ons symbool voor de bol. "Echte bollen" zijn b.v Tulp, Hyacint en narcis. Elke bol dient als opslagorgaan, waarin voedingsstoffen vanuit de plant worden vastgelegd voor het volgende jaar. Omdat het ene gewas grotere bloemen en meer gewas vormt dan het andere, zijn vanzelfsprekend de opslagorganen verschillend in grootte. Lees meer.

Knol

Het symbool voor de "knol". Het verschil tussen bollen en knollen is klein, en ze lijken heel erg op elkaar. Crocussen en Gladiolen b.v. zijn geen bollen, maar knollen. De knol is wat platter en het grote verschil met de bol is de manier van voedselopslag. Lees meer.

Wortelstok

Het symbool voor de wortelstok. Deze worden ook wel rhizomen genoemd. Het zijn ondergronds groeiende stengels met ogen of knoppen. De knoppen lopen uit en vormen zo de bovengrondse plant. Lees meer.

Vaste plant

Het symbool voor de Vaste plant. Het zijn meerjarige, kruidachtige planten, met niet verhoutende stengels. Enkele blijven groen, maar vaak sterven ze in het najaar boven de grond af. Ze trekken zich dan onder de grond terug voor hun winterslaap. Ze vormen boven de grond ieder jaar nieuwe stengels, bladeren, bloemen en zaden.

Zon

 

Het symbool voor zon. Dit betekent dat de bol/knol of wortelstok moet worden geplant op een plek in de zon.

Zon-halfschaduw

 

Het symbool voor zon/half schaduw. Dit betekent dat de bol/knol of wortelstok moet worden geplant op een plek in de zon/half schaduw.

Half schaduw

 

Het symbool voor half schaduw. Dit betekent dat de bol/knol of wortelstok moet worden geplant op een plek in de half schaduw.

schaduw

 

Het symbool voor schaduw. Dit betekent dat de bol/knol of wortelstok moet worden geplant op een plek in de schaduw.

Verwildert

 

Het symbool voor verwildering. Een aantal bollen en knollen verwilderen doordat zij zichzelf vermeerderen via broedbollen of door het verspreiden van zaad. Lees meer.

Potterie

 

Het symbool voor potterie. Deze soorten zijn geschikt om te planten in een pot. 

Snijbloem

 

Het symbool voor snijbloem/bloemsierkunst. Deze soorten zijn geschikt om te gebruiken als snijbloem. 

Geurend

 

Het symbool voor geurend. Deze soorten zijn geurend. De meeste heerlijk, maar enkele soorten geuren ook niet fijn.

Bijen/Hommel

 

Het symbool voor de bestuivers. Vaak is dat de (honing) bij, maar ook andere insecten zoals hommels, vlinders en soms zelfs door kleine vogels.