Potten voor huisbroei Lenteflora uitgedeeld

Het bestuur van de Lenteflora heeft 23 januari op het bedrijf van P. van Dijk in Lisse ruim negentig porties bollen-op-pot uitgedeeld aan tachtig huisbroeiers en tien vrije inzenders. De laatsten doen dit jaar mee aan de huisbroei, omdat de bloemenshow niet doorgaat.

De vrije inzenders zitten in een topcategorie en mogen de hele trukendoos gebruiken van koelcellen, led-licht en kassen. De komende weken gaat het bestuur van de Lenteflora bij hen langs om berichten te maken voor Facebook en Instagram om de huisbroeiers de trucs van het broeien ‘te leren’.

Potten in de kofferbak

De porties werden opgehaald via een ‘drive-thru’. Voor de schuur werd de kofferbak open gezet, waarna de potten door het bestuur in de auto geplaatst werden. Over vier weken worden de potten ingeleverd in het oude pand van Onderwater, waar in de zomer de bollen van de veiling staan. Hier wordt op de gewone manier gejureerd.

Prijsuitreiking

Over de prijsuitreiking denkt het bestuur nog na. De zaterdag na de jurering mogen de potten opgehaald worden omdat een show met bezoekers niet mogelijk is. De huisbroeiers kunnen dan thuis in huis en tuin nog genieten van de kleur en geur van de komende lente.