Bloemencorso

Corso Bollenstreek gaat ‘digitale snelweg op’

Voor het Bloemencorso Bollenstreek 2021 komt een digitaal alternatief. “We trekken een miljoen bezoekers. Die brengen we niet in gevaar en de vrijwilligers ook niet”, verklaart voorzitter Willem Heemskerk. Het corso gaat nu ‘de digitale snelweg op’ en op 17 april volgt een ‘bloemenboodschap.’

De corso-organisatie gaat de sociale waarde van het evenement in beeld brengen met de campagne ‘De gezichten van’. “Wat beweegt de vrijwilligers om betrokken te zijn bij de corsofamilie, daar draait het om”, licht lid Esther den Hertog van het corsobestuur de actie toe. Op de website van het corso staan inmiddels de eerste portretten. Via Facebook en de website mag iedereen een eigen verhaal insturen. “Vlogs, foto’s en geschreven verhalen zijn welkom, alles mag.” 

Uitdelen

De corsovrijwilligers zitten dit jaar niet stil. In ieder dorp op de corsoroute worden 75 bossen bloemen uitgedeeld. Het corsobestuur wil graag weten wie in de bloemen moet worden gezet en daarom zijn genomineerden via de website door te geven.

Fotowedstrijd

Toeschouwers en vrijwilligers worden ook uitgenodigd mee te doen aan een fotowedstrijd. Het gaat om historische foto’s rond het corso, waarbij het bestuur vooral nieuwsgierig is naar de beleving van het evenement. “Laat daarom ook weten waarom de ingestuurde foto de mooiste corsofoto is.”

75ste editie

Hoewel het corso in 2020 en dit jaar niet te bewonderen is, heeft het corsobestuur besloten in 2022 de 75ste editie te houden. Heemskerk: “We tellen door, omdat ook de jaren dat het corso niet reed historisch zijn. In december weten we of we cultureel erfgoed zijn, zowel nationaal in materieel als Unesco Werelderfgoed. Hoe mooi is het als we bij de 75ste keer de rekening als officieel erfgoed hebben? Dan gaan we knallen.”

Geheim

Heemskerk en Den Hertog kondigden ook nog een bloemenboodschap aan voor 17 april, een dag die normaal gesproken in het midden van het evenement van 14 tot en met 18 april zou vallen. Daar wilden de bestuursleden op dit moment nog niets over loslaten. Heemskerk: “Het is nog een geheim, maar er komt een boodschap op die dag.”