‘Hyacinten voor AYA-actie’ in samenwerking met Bloomgift

Sinds 2015 steunen de Nederlandse hyacintenkwekers belangeloos het AYA Zorgnetwerk met hun ‘hayacinten’. AYA’s zijn jongvolwassenen (adolescents and young adults) tussen de 18-25 jaar, die de diagnose kanker krijgen. Jaarlijks zijn dat er in Nederland 2.700, oftewel 7 per dag. Iedere dag overlijden er 2 van hen in de bloei van hun leven.

Vanwege corona is het dit jaar echter niet mogelijk om de ‘Hyacinten voor AYA-actie’ in de ziekenhuizen te organiseren. Bij wijze van alternatief hebben de kwekers daarom de samenwerking gezocht met Bloomgift. Via de webshop zijn bosjes hyacinten te bestellen, de opbrengst gaat dan in een envelop.

Naast deze prachtige actie gaan wij aanstaande vrijdag 29 januari  op de veilinglocaties van Royal FloraHolland en Plantion nog een kar Hyacinten veilen ( snij en pot) De opbrengst komt volledig ten goede van AYA zorgnetwerk.

Naast deze prachtige wordt aanstaande vrijdag 29 januari op de veilinglocaties van Royal FloraHolland en Plantion nog een kar Hyacinten (snij en pot) geveild. Ook de opbrengst hiervan komt volledig ten goede aan het AYA zorgnetwerk.