Nationale Tulpendag 2024

Aftellen naar Nationale Tulpendag

De opening van het nieuwe snijtulpenseizoen wordt op Nationale Tulpendag, zaterdag 20 januari 2024, gevierd op het Amsterdamse Museumplein. Tulpen Promotie Nederland (TPN) legt wederom een pluktuin aan met ruim 200.000 tulpen in verschillende kleuren. Aanwezig publiek kan ’s middags gratis een bos tulpen plukken. Tulpendag staat dit keer in het teken van muziek.

Internationaal
TPN-voorzitter Arjan Smit: “Afgelopen januari hebben we, na zo’n 10 jaar op de Dam, voor het eerst Tulpendag op het Museumplein gevierd. Dat is ons en het publiek geweldig bevallen. We kijken vol verwachting uit naar de komende editie. Achter de schermen zijn wij druk bezig met de creatieve invulling en organisatie zodat we er minstens zo’n vrolijk feest van maken als tijdens de vorige editie. En het is natuurlijk de bedoeling dat al die vrolijkheid overwaait naar de rest van ons land én de wereld, want Hollandse tulpen zijn voor iedereen!”

Muziek
Nationale Tulpendag staat in het teken van ‘Muziek’. Arjan Smit: “Het Museumplein met allerlei culturele instellingen biedt volop inspiratie. Vorig jaar maakten we een mooie verwijzing naar de Johannes Vermeer-tentoonstelling in het Rijksmuseum en dit keer maken we de link naar muziek. Uiteraard komt dit tot uiting in het tuinontwerp. Aan andere muzikale tulpenverrassingen wordt nog gewerkt!” Ook de sociale mediakanalen van TPN worden ingezet om de start van het nieuwe snijtulpenseizoen extra luister bij te zetten. Tulpenbroeiers, bloemisten, supermarkten en retailers in heel Nederland worden gevraagd om de speciale ‘It’s Time for Tulips’-vlag weer in te zetten. Vanwege de grote vraag heeft TPN een nieuwe voorraad beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen de vlag bestellen via www.tulpenpromotie.nl/promotie.

Over Nationale Tulpendag
Nationale Tulpendag is een initiatief van TPN, een collectief van ruim 400 Nederlandse tulpenbroeiers en veredelaars. De dag wordt sinds 2012 op de derde zaterdag van januari georganiseerd om de start van een nieuw tulpenseizoen te vieren met een reusachtige pluktuin.