10.000 bio-bollen voor bij woningcorporaties

Samen met de provincie Noord-Brabant schenkt Velt 10.000 biologische bloembollen aan bewoners van vijf verschillende woningcorporaties. Die worden de komende tijd geplant. De aftrap is 13 oktober in Vught.

Basisschoolleerlingen in Vught planten de eerste biobollen bij woningcorporatie Charlotte van Beuningen, daarna volgen plantdagen bij woningcorporaties in St. Hubert, Bladel, Boxtel en Eindhoven. “Hiermee gaan we de buurt vergroenen”, zegt Nicolle Prins, projectcoördinator bij Velt. Ook is het een sociaal gebeuren want bij het planten worden de buurtbewoners betrokken om te helpen met planten.

Velt, de Belgische vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren is vanaf 2018 actief met een samenaankoop van biologische bloembollen. “Vanuit deze actie is ook een samenwerking met de provincie Noord-Brabant ontstaan”, zegt Prins. Nu dus de gratis bollen voor woningcorporaties.

Momenteel bedraagt het areaal biologische bloembollen minder dan 0,3% in Nederland. Door de vraag te vergroten krijgen biologische telers en verdelers de kans om te investeren en te professionaliseren, aldus Velt.

Velt telt momenteel meer dan 22.700 gezinnen, waarvan circa 5750 in Nederland.