Tuinmannen Keukenhof starten plantseizoen

Vorige week zijn de tuinmannen van Keukenhof gestart met het planten van de eerste bloembollen. Hiermee is een start gemaakt met de voorbereiding van seizoen 2023. De komende drie maanden planten zij 7 miljoen bloembollen met de hand. Op 23 maart 2023 gaat de bloemententoonstelling open voor publiek.

Onder het genot van een herfstzonnetje gingen gisteren de eerste bloembollen de grond in, maar dat aangename weer is niet altijd het geval. Door weer en wind planten 40 tuinmannen maar liefst 7 miljoen bloembollen een voor een met de hand. Het is een race tegen de klok want ze moeten allemaal voor Kerstmis de grond in.  

Vier nieuwe inzenders

Keukenhof ontstond in 1949 als een initiatief van tien bollenkwekers/exporteurs die een etalage voor het bollenvak wilden creëren. Anno 2022 is Keukenhof nog steeds belangrijk voor de sierteeltsector. Honderd exposanten (inzenders) laten in Keukenhof hun beste assortiment bloembollen zien. Dit jaar zijn er vier nieuwe exposanten van de partij, waaronder bloembollenkweker Horizon Flower Family uit Zwaagdijk. Hun motto “grown for a smile’ past perfect bij de vele blije bezoekers die Keukenhof in de lente ontvangt.