Kleurenexplosie bij 6de Holland Dahlia Event

Het 6e Holland Dahlia Event is tot en met vandaag 9 september geopend op het Landgoed Keukenhof. In de kasteeltuin staan dahliasculpturen en een corsowagen met dahlia’s. 

De diverse dahliasculpturen zijn ontworpen en gemaakt door studenten van de Vonk opleiding Bloem & Design Alkmaar. Bij Kasteel Keukenhof zijn verder drie grote dahliamozaïeken te bewonderen, twee corso-objecten met als titel ‘Als een vis in het water’ en een megastoel, gemaakt van dahliabloemen. In de kasteeltuin van Landgoed Keukenhof staan tot en met medio oktober 150 soorten dahlia’s in bloei. Komend weekend zijn er 81 mozaïeken in de Bollenstreek te zien waarin volop dahlia’s zijn verwerkt. Langs de mozaïeken is een fietstocht uitgezet van 35 kilometer.

Jonge, creatieve mensen

Voorzitter van het Holland Dahlia Event, René Schrama, is trots op de samenwerking met Keukenhof, Vonk en het Bloemencorso van de Bollenstreek. “De verbinding met het onderwijs is belangrijk voor de sierteeltsector om ook in de toekomst voldoende creatieve mensen aan het werk te hebben. De studenten leren veel van dit project en voor de dahlia’s is het een mooie promotie.” Om de verbinding met het onderwijs nog meer kracht bij te zetten, deelde Rien van Tilburg, voormalig voorzitter van het college van bestuur van het Clusius College, zijn ervaring over de samenwerking van onderwijs met de regionale arbeidsmarkt en agribusiness met de aanwezige ondernemers tijdens de officiële opening van het Holland Dahlia Event op woensdag 7 september. De bezoeklocaties, allemaal in de omgeving van Lisse, zijn Kasteel Keukenhof, CNB Showtuin bij de De Tulperij, FBT Showtuin bij The Tulip Barn, Showtuin Henk van Eeuwijk en Fred. De Meulder Export B.V.