“Tuinbouwbattle 2019-2020 enthousiast begonnen”

De eerst helft van de Noord-Hollandse Tuinbouwbattle 2019- 2020 zit erop. Leerlingen van 16 scholen (groep 7 en 8) hebben meegedaan. Dinsdag 28 januari starten weer 5 scholen met de volgende battle. Er zijn nog 4 rondes te gaan, waarvan één op Texel. In totaal doen er dit jaar 35 scholen mee. 

“Het begon allemaal toen we een kar kregen met een heleboel tulpenbollen.Wij kregen de taak om die tulpen te kweken en ze dan te verkopen. Het ging goed, een paar kinderen uit de klas wisten er al wat van ( de vader van 4 klasgenootjes hebben een tulpenbedrijf) en moesten om de beurt de tulpen verzorgen met nog twee kinderen (eentje ‘s ochtends en eentje ‘s middags).

Als je aan de beurt was, moest je het water verschonen en de tulpen met veel schimmel er uit halen. We keken ook filmpjes van de Tuinbouw Battle en daar kregen we tips van. Af en toe kwam de man die de tulpen bij ons had gebracht en hij gaf ook goede tips. Een voorbeeld van een tip: ‘Zorg dat de verwarming uit staat bij de tulpenbollen.'”

Lees meer bij Greenport Noord-Holland