Mozaïek ‘De tegenpartij’ is Nederlands Kampioen Bloemendagen 2023

Prikploeg Lieve’s Hoeve heeft voor de tweede keer de titel ‘Nederlands Kampioen Bloemendagen’ gewonnen. In 2019 wonnen ze deze titel ook en na vier jaar mogen ze de prijs weer mee naar huis nemen. De vakjury beloonde de Kampioen met 108,6 punten. Martine Laghuwitz: “We hadden al een ander onderwerp, maar na het overlijden van Wim de Bie wisten we dat we Van Kooten En De Bie moesten prikken.”

Al ruim 15 jaar doet Prikploeg Lieve’s Hoeve mee met de Bloemendagen. Martine en Jon Laghuwitz prikken samen met oud-collega’s, buren en vrienden. Het mozaïek is te bewonderen aan de Meerweg 52 Breezand. Tweede is geworden het mozaïek ‘Irene Schouten – Gouden Sprankeltje’ van familie Kesteloo en prikploeg met 103 punten en derde Familie Teekamp met 102 punten met het mozaïek ‘In memoriam Vader Abraham’.

Overige categorieën
Vorig jaar Kampioen Jeugd en deze editie Kampioen in de categorie Toekomst (13 – 20 jaar): Milena en vriendinnen met ‘Goedemorgen! met 95,9 punten! Met op de voet gevolgd door Cor’s mini Kroost met ‘Nijntje op de Bloemendagen’ (95,7 pt). Kampioen Toekomst is te bewonderen aan het Ceresplein 4.

Al 17 jaar doen ze mee en eindelijk Kampioen Werkstukken; Prikploeg De Hyacintjes aan de Hyacintenstraat 15 met ‘Wil je met Brandweerman SAM op de foto’ met 107 punten. Tweede is Evert-Jan en de Zandvaart-prikkers met ‘E Bike ongeval’ met 101 punten. De derde prijs is naar de Spoorbuurtjes met ‘Kermis in de Spoorbuurt’ (90 pt).

De jeugd doet dit jaar ook volop mee met maar liefst 43 deelnemers. Juul, Puck, Liz en Eline zijn de winnaars met hun mozaïek ‘Meisje met de parel’ met maar liefst 102 punten. Te bewonderen aan de Meerweg 52, dat zijn dus twee Kampioenen op 1 locatie! Prikploeg Verbruggen aan de Tulpenstraat 9 is tweede geworden met 97,5 punten. Met 95 punten is Jo-Ann geëindigd op de derde plek met ‘Slaap Lekker’.

Bij de categorie Bruggen is ‘Vermeer vaart’ het sterkst (101,8 pt). Sinds 1980 wordt deze brug al versierd, in 1993 voor de laatste keer gewonnen en nu na 30 jaar eindelijk weer Kampioen! Rijploeg Kleiweg pakte de tweede prijs met ‘Blikvanger’ (96 pt). De straten doen dit jaar ook volop mee en de winnaars zijn Buren Valkenhof met ‘Valkenhof beestachtig leuk!’ met 107,4 punten. Tweede is Klaverblad/Oosterveld met 102,3 punten met het thema ‘Hollands Kroon(opoly)’. De Zonnemaatjes pakten net als vorig jaar de eerste prijs in de categorie Bedrijven in Kleur met 82 punten. De categorie Eigen Huis & Tuin is gewonnen door de familie Vledder met 102 punten. Deze versierde tuin is te vinden aan de Burg. Mijnlieffstraat 27.

Extra prijzen
Buren Valkenhof mogen ook de Fantasieprijs mee naar huis nemen. De Fantasie Aanmoedigingsprijs is voor Basisschool de Hofstee met Poes Vievie, te zien aan de Meerweg 51. Beide prijzen zijn beschikbaar gesteld door Galerie Doolaard. De Muziekprijs, beschikbaar gesteld door SNIP Muziek en Entertainment, is dit jaar gewonnen door de familie Teekamp met ‘In memoriam Vader Abraham te zien aan de Molenvaart 150.

Als laatste is er de NH Nieuws Publieksprijs. Deze zal vanmiddag (24 april) bekend worden gemaakt.

bron: Bloemendagen.nl