Driebanflora wordt sprookjeswereld

Het thema van de Driebanflora in Venhuizen is ‘sprookjes’. Sprookjeswonderland Enkhuizen heeft zijn medewerking toegezegd voor de aankleding van de jaarlijkse tulpenshow, die 7 februari begint.

Op de Driebanflora strijden 21 tulpenbroeiers om de prijzen. Behalve tulpen worden echter ook andere voorjaarsgewassen geshowd. Het arrangement voor de show is in handen van arrangeursduo Atie en Verona Boon, beide echtgenotes van bollenkwekers uit de regio. “We hebben gekozen voor het thema ‘sprookjes’ omdat we hiermee mooie arrangementen kunnen maken in de tuin en allerlei sprookjesfiguren een rol kunnen laten spelen. Nu ook Sprookjeswonderland Enkhuizen daarin zijn medewerking heeft toegezegd, gaat dat zeker lukken”, aldus voorzitter Piet Vriend.

Combinatie met braderie

De show vindt voor het tweede jaar plaats in sporthal De Banne in Venhuizen. “Een mooie locatie die makkelijk toegankelijk is voor de opbouw van de show.” De locatie wordt bovendien goed gevonden door bezoekers. “De derde dag van de show organiseren we een braderie voor het algemene publiek. De braderiebezoekers lopen ook even een rondje over de show en vaak zijn ze verbaasd over het enorme aanbod voorjaarsgewassen en alle variëteiten die worden geshowd. Dat is mooie PR voor ons vak.”

De Driebanflora vindt plaats van 7 tot en met 9 februari in Sporthal De Banne aan de Koggeweg 45 in Venhuizen. De show is geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Meer informatie is te vinden op de site van de Driebanflora.