Bollenkwekerszoon komt met Polders Tulips Beer

Na tulpenwodka en tulpenwijn, komt er nu ook een tulpenbier: Polders Tulips Beer. Bollenkwekerszoon Thijs Rotteveel uit Breezand laat binnenkort een eerste oplage van 10.000 flesjes bottelen in een bierbrouwerij in Antwerpen.

De 25-jarige Rotteveel kwam op het idee na een bezoek twee jaar geleden aan Holland Ridge Farms in New Jersey van Casey Jansen, die daar een ‘tulpenbelevingsbedrijf’ heeft. Daar is onder andere ook een ‘tulpencafe’ te bezoeken. “Ik zag daar met eigen ogen dat de tulpenshowtuin van Casey zo goed liep. Het zou mooi zijn als de toeristen daar een flesje tulpenbier kunnen kopen.”

18 kilo biologische bollen

Medio 2018 begon Rotteveel aan zijn plan voor Polders Tulips Beer. Samen met de Scheldebrouwerij in Antwerpen, van oorsprong een Nederlands bedrijf, werd het recept voor het bier uitgedacht. De NVWA schrijft voor dat er een significant aandeel biologische tulpenbollen in het bier moet zitten. In 3.300 liter zit zo’n 18 kilo biologische bollen. Deze zijn afkomstig van kwekerij Huiberts Biologische Bloembollen.

Mooi souvenir

Rotteveel heeft afspraken gemaakt met horecagroothandel Hanos voor de distributie van de biertjes. Over twee weken is het daar te koop. De consumentenprijs komt te liggen op ongeveer €2,45 per flesje. Het flesje bier krijgt geen etiket, maar wordt bedrukt met verf. “Dan wordt het ook een mooi souvenir.”

Gaaf

Afhankelijk van de verkoop, laat Rotteveel meer van het bier maken. Hij wil het speciaalbiertje ook gaan verkopen bij Holland Ridge Farms. “Maar waarschijnlijk mogen ze het daar niet schenken. Echter, als souvenir zou het daar wel verkocht kunnen worden. Dat zou al heel gaaf zijn.”