Lenteflora, een show van huisbroei tot professional

Na zoveel aankondigingen kon ik niet anders dan op de fiets stappen en naar de Hobaho in Lisse fietsen om met eigen ogen de Lenteflora te gaan bekijken. De basis voor de Lenteflora is de wedstrijd voor de huisbroeiers. Dit zijn enthousiastelingen die er thuis alles aan doen om de bollen uit te laten groeien tot prachtige bloemen. Door een aantal kwekers wordt het sortiment beschikbaar gesteld en de mooiste wint een prijs. Dit jaar moesten de huisbroeiers aan de slag met:
Narcis: Peeping Jenny en Cassata
Tulp: Columbus, Capetown en Kees Beelen
Hyacint: Splendid Cornelia, Pink Elephant en Blue Jacket
Bijzondere bolgewassen: Muscari Blue Magic, Crocus sieberi tricolor en Multiflora hyacinth roze

Naast de huisbroeiers kun je als school (Lisse en Lisserbroek) meedoen. Op deze manier leren zij meer over de bloembollen teelt en handel.

Daarnaast is er nog een prachtige bloemenshow van professionele kwekers. Zij tonen hun sortiment geteeld op pot, maar ook op glas. Ook al is de Lenteflora een kleine show, het zag er prachtig uit en de bolbloemen werden op veel uiteenlopende manieren getoond. Omdat beelden meer dan woorden zeggen, zou ik zeggen, neem een kijkje in de diashow. Meer informatie over de Lenteflora vind je HIER.