I Love Dahlia

Wat een leuke workshop! I love dahlia, de dahlia webshop van Fred De Meulder Export B.V., organiseert de komende tijd de workshop dahlia. Doel is de consument enthousiast te maken voor de dahlia als plant, maar ook als snijbloem. De workshop wordt gegeven door bloemiste Annemarie Schrama en vindt plaats in de open schuur tegenover de showtuin aan de Pastoorslaan in Hillegom.

Zodra de deelnemers hebben plaatsgenomen in de open schuur en voorzien zijn van een drankje, steekt Annemarie van wal. Ze vertelt enthousiast over de dahlia, waar ze vandaan komt, hoe de teelt en handel verloopt en natuurlijk op welke manier de dahlia verwerkt kan worden in een bos bloemen of bloemstukje.

Na de uitleg, ga ik met een scherp mesje in de hand de showtuin in. De ene dahlia is nog mooier dan de andere. Er is een enorme variatie in kleur en vorm. Het is dus moeilijk kiezen. Uiteindelijk heb ik een aantal prachtige dahlia’s gesneden. Terug in de open schuur probeer ik een mooie bos bloemen te maken. Annemarie helpt natuurlijk de deelnemers waar ze kan. Mij dus, want een bos maken zoals zij dat doet, lukt me echt niet. Daarna nog een keer de tuin in om dahlia’s te snijden voor een bloemstuk. Met de nodige tips is mijn bloemstukje toch nog aardig gelukt.

Als afsluiting krijgen we een rondleiding door het exportbedrijf Fred de Meulder Export B.V. Daar is het heel erg druk, want de voorjaarsbloeiende bloembollen worden klaargemaakt voor verzending naar klanten over de hele wereld. Het was een hele gezellige middag. Je leert veel over de dahlia en gaat naar huis met een mooie bos dahlia’s en een bloemstuk.

Meer informatie over de workshop vind je HIER. Meer lezen over de dahlia doe je op www.allesoverbloembollen.nl, zie HIER.