Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tussen de Bollen Anton L. Koster

maart 24/13:00 - september 8/17:00

De bloeiende bloembollenvelden in de Bollenstreek waren voor Anton L. Koster (1859-1937) een grote inspiratiebron: hij maakte het schilderen ervan tot zijn specialisme. 

Vanuit zijn woonplaats Haarlem, later Heemstede, trok Koster jaarlijks in april-mei de Bollenstreek in om de bloeiende velden ter plekke vast te leggen. Het karakter van de streek komt in zijn werk natuurgetrouw terug: de kleuren van de bloeiende velden, de beukenhagen eromheen, de rietschelften en schaftschuurtjes en de arbeiders in het veld.

De tentoonstelling ‘Tussen de Bollen’ gaat verder dan de traditionele statische vertoning van zijn kunstwerken. Aan de hand van Koster’s schilderijen en korte animaties geïnspireerd op zijn werken, leert de bezoeker meer over de Bollenstreek en de arbeid op de bloembollenvelden. Met de focus op de bollenarbeiders wordt er zodoende een connectie gemaakt met de vaste cultuurhistorische presentatie op de bovenverdieping van het museum.

Tip: boek met uw gezelschap een interessante rondleiding door het museum en leer meer over de geschiedenis van de bloembollencultuur in het algemeen en deze prachtige tentoonstelling in het bijzonder.

Tegelijk met deze speciale tentoonstelling komt de 2e druk van het boek ‘Anton L. Koster (1859-1937)’ uit, het is verkrijgbaar in de museumwinkel.

Gegevens

Begin:
maart 24/13:00
Einde:
september 8/17:00
Site:
https://museumdezwartetulp.nl

Locatie

Museum De Zwarte Tulp, Lisse
Heereweg 219
Lisse, 2161 BG Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie