Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sneeuwklokjesfeest

februari 8/10:00 - februari 10/16:00

€4,00
Galanthus

Dit lentefeest is inmiddels uitgegroeid tot een must voor iedere liefhebber van bloeiende voorjaarsbollen, maar natuurlijk vooral van sneeuwklokjes. We hebben gespecialiseerde collega-kwekers uitgenodigd, met een uitgebreide collectie aan sneeuwklokjes, bijzondere bolgewassen en voorjaarsbloeiende heesters en vaste planten. 

Er is veel plaats ingeruimd voor kramen met ‘galanthofilia’: variërend van sneeuwklokjes van wolvilt, wens-kaarten, botanische tekeningen, servetten en servies tot zilveren sieraden met sneeuwklokjes. In de tunnelkas vindt u voorjaarsbloemwerk, vaste planten, de eerste viooltjes en primula’s, maar ook onze collectie pioenen en de voorjaarsbloeiende heesters van Mark en Rein Bulk.

Kwekers: alpenplantenkwekerij Cathy Portier (B.): sneeuwklokjes, Helleborus en alpineplanten, Gärtnerei Pflanze und Co: cyclamensspecialiteiten, Gärtnerei Herald of Spring (Uwe Stiebritz): sneeuwklokjes, adonis en voorjaarsbollen, Gärtnerei Blütenreich: Corydalisvariëteiten, zeldzame schaduw-planten, kwekerij Valckenhof: biologisch geteelde inheemse bomen en heesters. De Boschhoeve: sneeuwklokjes, veel verschillende stinzenplanten, bijzondere voorjaarsbollen, witbloeiende of zachtgele narcissen en vroeg bloeiende schaduwplanten. 
De zadenrekken zijn weer gevuld en de gaasbakken liggen vol zakken met onze favoriete zomerbollen. Waaronder een grote collectie dahlia’s in zachte, diepe of spetterende kleuren, met ook dit jaar weer een flink aantal nieuwe cultivars.

Op donderdag 8 februari is Nieteke Roeper de hele dag aanwezig met haar boek: Bijgoed – Sneeuwklokjes op Texel.
Fotograaf Diana Monkhorst toont prachtige beelden van bloemenstillevens vol spanning en natuurlijke schoonheid. De tuin zal bij goed weer open zijn, in de boomgaard, de schaduwtuin, enkele borders en het voorjaarslaantje zijn meer dan 350 verschillende sneeuwklokjes aangeplant. 

De entree voor het Sneeuwklokjesfeest bedraagt  € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.  

Gegevens

Begin:
februari 8/10:00
Einde:
februari 10/16:00
Kosten:
€4,00
Site:
https://www.boschhoeve.nl/activiteiten/sneeuwklokjesfeest/

Locatie

De Boschhoeve
Boshoeve 3
Wolfheze, 6874 NB Nederland
+ Google Maps