Iedereen kan bloembollen planten

planten-bloembollen-professioneelBij ons in de streek zijn de bloembollentelers begonnen met het planten van de voorjaarsbloeiers (tulp, hyacinth, narcis). Dat gaat met grote machines. Maar ook voor jou en mij is het nu de tijd om bloembollen te kopen en te planten. Ze zijn nu volop te koop in de tuincentra en omdat de bloem al in de bol aanwezig is, heb je geen ‘groene vingers’ nodig. Voordat je naar de winkel gaat, kijk dan eerst even naar het assortiment dat verkrijgbaar is.

Naast het grote assortiment zijn er verschillende soorten bloembollen te koop. Zo zijn er enkeljarige bloembollen die het eerste jaar het mooist bloeien. Vaak komen ze het volgende jaar ook nog op, maar geven dan minder bloemen. Dan heb je meerjarige bloembollen die meerdere jaren achter elkaar bloeien. Na de bloei blijven de bloembollen in de grond zitten, zodat het loof (de steel en bladeren) rustig de tijd krijgt om af te sterven en de bloembollen zich ondergronds voor kunnen bereiden op het volgende groeiseizoen. Kijk  HIER welke soorten enkeljarig en meerjarig zijn met de plantinstructies en HIER voor het assortiment voorjaarsbloeiende bolgewassen. Als laatste zijn er ook de verwilderingsbollen. Deze bloembollen laat je net als de meerjarige bloembollen in de grond zitten, maar deze bloembollen breiden zich ook nog uit. Een groepje van 10 kan na verloop van tijd een groep van 100 worden. Klik HIER voor het assortiment.

Het planten van bloembollen is simpel:
• Maak ‘n gaatje in de grond, ong. 2 x zo diep als de dikte van de bol/knol, kijk ook naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
• Stop de bloembol er in, punt omhoog, ‘baardje’ naar beneden.
• Aarde erop, gemiddeld 2 x keer de dikte van de bloembol.
• Je kunt ook een groter plantgat maken, ofwel een ‘bedje’.
• Hark de aarde vooraf een beetje los en plant de bloembol.

Meer planttips vind je HIER.