Tulpenactie Oekraïne groot succes

‘Oekraïense tulpen voor Oekraïne’ is een groot succes gebleken. De actie leverde bijna 100.000 euro op, waarvan bijna 20.000 euro naar Giro555 is gegaan. Het resterende bedrag is voor een tulpenkweker uit West-Oekraïne, die in zijn eigen regio de tulpen niet kwijt kon.

Op initiatief van de Nederlandse tulpenkwekers Marnix van der Spek en Joost Wesselman uit Roelofarendsveen zijn via webshop Tulpen.nl honderdduizenden Oekraïense tulpen naar Nederland gehaald en verkocht. Door de oorlog kon de kweker uit Drohobytsj (West-Oekraïne) zijn productie niet langer verkopen in de eigen regio en kwam daardoor zonder inkomsten te zitten.

‘Kwaliteit was uitstekend’

Wesselman: “Hij zou zijn tulpen anders hebben moeten vernietigen. We hebben met onze actie € 77.809,50 naar onze collega in Oekraïne kunnen overmaken en € 19.452,38 naar Giro555. Uit de hele wereld hebben we hartverwarmende reacties ontvangen. We kregen zelfs bestellingen van Nederlanders uit Canada en Australië die van de actie gehoord hadden. Ook op onze locatie in Roelofarendsveen kwamen mensen spontaan langs om een boeket voor Oekraïne te kopen. De kwaliteit van de vriendschapstulpen was overigens uitstekend. We zijn bijzonder trots op ons personeel dat de actie mede mogelijk heeft gemaakt en er is 7 dagen per week gewerkt, ook met inzet van familie en vrienden om alle bestellingen op tijd de deur uit te krijgen.”

Tulpen.nl is, als enige webshop in Nederland, gespecialiseerd in de jaarrond verkoop van de immens populaire snijbloem. De Oekraïense vrachtwagens met tulpen keerden terug naar het oorlogsgebied met hulpgoederen, die door vrijwilligers uit de regio Kaag en Braassem verzameld werden.