26-3-2019-opbrengst-aya-hyacint

Sponsorveiling HAYAcinten levert ruim €13.000 op

Voor het zevende jaar op rij is de HAYAcintenactie. Het opgehaalde sponserbedrag ligt al boven de 13.000 euro. Wanneer alle hAYAcintenacties zijn afgelopen, wordt medio maart het uiteindelijke totaal bedrag bekend gemaakt.

Sinds 2015 zetten hyacintenkwekers zich in voor het AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk. Zowel snijhyacinten als pothyacinten kwekers werken mee aan deze actie.

Sponsorveiling Plantion en Royal FloraHolland

Op donderdag 27 januari was de eerste sponsorveiling op veiling Plantion. Op vrijdag 28 januari werden er op alle veilinglocaties van Royal FloraHolland en veiling Rhein Maas (Duitsland) hyacinten geveild voor AYA. Voor veiling Rhein Maas was het voor de eerste keer dat werd deelgenomen aan deze actie. De snij en pothyacinten zijn beschikbaar gesteld door hyacintenkwekers van Royal FloraHolland. Mede door de nieuwe deelname van Rhein Maas werd er een bedrag op gehaald van ruim 13.000 euro.

Geen verkoop in het ziekenhuis

Vanwege de corona pandemie kunnen er ook in 2022 geen hyacinten verkocht worden in de ziekenhuizen. Daarom zijn er diverse individuele initiatieven/acties. Ook worden hyacinten verkocht via Ranzijn en Bloomgift.

Verkoopactie bij Ranzijn tuin en dier

Ranzijn tuin & dier steunt voor het derde jaar belangeloos het AYA Zorgnetwerk met hun HAYAcinten verkoop. Tot en met 14 februari 2022 biedt Ranzijn tuin & dier bol-op-pot hyacinten aan in hun filialen.

Doneren via Bloomgift

De afgelopen maand zijn er via de online webshop van Bloomgift hyacinten verkocht voor AYA. Bij elke aankoop van hyacinten doneert Bloomgift 2 euro. De hyacinten zijn nog steeds te koop.

Meer over AYA Zorgnetwerk

Jongvolwassen mensen die tussen de 18 en 39 jaar kanker krijgen, worden AYA’s genoemd. Er is veel geld nodig om alle AYA’s in Nederland AYA-zorg te kunnen bieden, zorgverleners op te leiden en wetenschappelijk onderzoek te doen. Tot op heden is er weinig structurele financiering voor deze cruciale activiteiten. Daarom steunen de hyacintenkwekers sinds 2015 belangeloos het AYA Zorgnetwerk met hun HAYAcinten.