dahlia

Holland Dahlia Event 2020

Deze keer wordt het Holland Dahlia Event een bijzondere versie van het inmiddels 4 jaar jonge evenement. Het evenement wordt niet gekoppeld aan een specifieke datum, maar vanaf medio augustus kunnen 7 locaties met bloeiende dahlia’s bezocht worden. Kijk op www.hollanddahliaevent.com welke locaties te bezoeken zijn.

Kasteel Keukenhof
Dit voorjaar zijn onder gunstige omstandigheden ruim honderd verschillende dahlia cultivars opgeplant in de kasteeltuin van Keukenhof. Hier kunnen bezoekers en fotografen naar hartenlust sfeerreportages maken in deze fotogenieke en historische omgeving. Ook zijn er dit keer verschillende dahliamixen opgeplant in de ommuurde tuin van het Frederik’s Hof, naast de kasteeltuin. Verder zijn in de omgeving van Lisse door Keukenhof verschillende rotondes beplant met de prachtigste dahlia’s.

De bezoeklocaties zijn vanaf medio augustus geopend en ter plekke wordt er uitgebreide informatie gegeven over de vele toepassingen die dahlia’s rijk zijn. De laatste tijd neemt de populariteit van de dahlia als snijbloem steeds meer toe. Arrangeurs en stylisten weten deze bijzondere bloemen steeds meer te waarderen. De focus op het gebruik dahlia’s om in de tuin te planten ligt voor de export al een tijdje op grootbloemige- en aparte bloemen, ook hier worden de zintuigen geprikkeld. Al met al voldoende reden om deze zomer het Holland Dahlia Event in de agenda te zetten!

Ga naar www.hollanddahliaevent.com voor meer informatie.