Bulbs4Kids: winnaars Gouden Bloembol bekend

Vijf schoolklassen uit Nederland, Duitsland, Engeland, Canada en Frankrijk hebben de Gouden Bloembol 2019 gewonnen. Zij deden mee aan de bloembollencampagne Bulbs4Kids.

Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om hen kennis te laten maken met bloembollen. Vorig jaar hadden 2.285 klassen uit de deelnemende landen zich ingeschreven.

Winnende klas per land

Onder deel van de Bulbs4Kids-campagne was een foto- en videowedstrijd. Er waren meer dan 1.000 inzendingen. Per land kon één klas ‘De Gouden Bloembol Award 2019’ winnen. De winnende klassen zijn:

  • Nederland: ODBS ’t Echtenest (groep 5/6/7/8) in Echten
  • Duitsland: Marie- und Hermann-Schmidt-Schule (klas 4) in Königs Wusterhausen
  • Engeland: Chaucer Junior School (Garden Class) in Derbyshire
  • Canada: Capitol Hill Elementary School in Burnaby
  • Frankrijk: Ecole primaire bilingue Notre Dame (CE2) in Saint Ave

‘Leuk om bloembollen te planten’

Bianca Straathof, moestuincoach op ODBS ’t Echtenest, zond verschillende foto’s en een video in. Straathof: “We vonden het erg leuk om de bloembollen te planten en te zien hoe mooi het eindresultaat uiteindelijk was. Bulb4kids is een mooi initiatief waardoor leerlingen meer leren over bloembollen en het proces vanaf het planten tot en met het bloeien.”

Initiatief van iBulb

Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotieorganisatie voor de bloembollensector. Het is het zesde jaar dat deze campagne voor basisscholen loopt. De inschrijving voor het nieuwe seizoen van Bulbs4Kids is geopend. Lees hier het eerdere bericht over de inschrijving.