Eerste bollen weer de grond in op Keukenhof

Op donderdag 3 oktober hebben tuinmedewerkers van Keukenhof de eerste bollen geplant van een bloemenmozaïek. Met dit bloemenmozaïek is een start gemaakt met het planten van zeven miljoen bloembollen in Keukenhof.

Keukenhof staat in 2020 in het teken van A World of Colours. Ruim een miljoen mensen uit alle landen en culturen ontmoeten elkaar in Keukenhof om te genieten van de Hollandse bloemenpracht.

“Keukenhof heeft in 2020 weer een prachtig decor. Het mozaïek is in twee lagen geplant voor een langere bloei in het voorjaar. Er zijn 50.000 bloembollen gebruikt: tulp, muscari en krokus.”

Met het planten van het mozaïek wordt het accent gegeven aan de najaarsbeplanting op Keukenhof. De komende maanden gaan er in het park ongeveer zeven miljoen bloembollen de grond in.

Bloembollen plant je nu!
Tientallen kwekers die zich gespecialiseerd hebben op het kweken van niet alledaagse soorten bolgewassen presenteren zich op de Bloembollenmarkt in Keukenhof. Wie in zijn eigen tuin bollen wil planten voor een bloeiende lente, kan voor unieke bolgewassen terecht op de Keukenhof Bloembollenmarkt. Een uitzonderlijk groot aanbod van bloembollen, waaronder vele exclusieve soorten, wordt aangeboden door de kwekers. Uit eerste hand ontvangen bezoekers informatie over het planten en het verzorgen van de verschillende soorten bollen. De Keukenhof tuinmannen verzorgen plantdemonstraties.

De Bloembollenmarkt is geopend op 4 en 5 oktober van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis.

Keukenhof is in 2020 geopend van 21 maart t/m 10 mei.