Corso Zundert: Dagje weg voor het hele gezin

Elk jaar op de eerste zondag in september trekt het grootste dahliacorso ter wereld door de straten van Zundert. Corso Zundert vindt dit jaar plaats op zondag 1 en maandag 2 september. Twintig wagens, tot wel negen meter hoog en bedekt met wel tot een half miljoen dahlia’s komen voorbij als ware kunstwerken. De kleuren, de diversiteit in ontwerpen, figuratie, geluid en beweging maken het compleet. Alles gemaakt door vrijwilligers van buurtschappen die hier het hele jaar mee bezig zijn.

Op zondag 1 september is er vanaf 10 uur een jaarmarkt en kermis en heerst er een feestelijke stemming op straat en in de cafés. De optocht gaat vervolgens om 13:30 uur van start en is langs het parcours te bewonderen. ’s Avonds wordt de dag afgesloten met een heus feestprogramma in de feesttent of bij de lokale horeca. Kortom een compleet dagje weg voor het hele gezin.

De dag erna zijn de corsowagens te bewonderen op het tentoonstellingsterrein. Op diverse momenten presenteren ze zich in vol ornaat met figuratie, geluid en beweging. Kortom een groots en indrukwekkend evenement dat je niet mag missen!

Voorafgaand aan het corso kan de Corsotour geboekt worden. Hierbij wordt een uniek kijkje achter de schermen gegeven van het bouwproces van de wagens en de creativiteit en saamhorigheid in de tenten van de buurtschappen.

Koop nu in de voorverkoop tickets tegen gereduceerde prijzen (kinderen t/m 12 jaar gratis). Kijk voor meer info op: www.corsozundert.nl

Fotocredits: Malou Evers