Bollen 90e editie Lenteflora geplant

Zaterdag 12 november zijn de bollen geplant voor de negentigste editie van de huisbroei- en bloembollenshow Lenteflora in Lisse. De show staat in het teken van 150 jaar Harddraverij Lisse en vindt plaats van 17 tot en met 20 februari 2023.

Het bestuur van de Lenteflora gaat ervan uit dat de 90e editie een normale show is zonder coronabeperkingen, zoals de afgelopen twee jaar. De bollen voor de huisbroei zijn twee weken later geplant dan anders vanwege de nog te hoge temperatuur van de grond. Tegen de vraat van de nijlganzen afgelopen jaar in de tulpen, is steungaas over de grond op de opgeplante potten gelegd.

Elk jaar planten het bestuur zo’n tachtig porties van elf potten op. Een aantal bedrijven stelt hiervoor gratis bollen beschikbaar. Met de negentig jaar dat de Lenteflora bestaat is het de oudste bloembollententoonstelling van Nederland. Het thema dit jaar sluit aan bij een ander jubileum: 150 jaar Harddraverij Lisse: de Lenteflora draaft door!

Sortiment

De opgeplante bollen zijn:

Narcissen: ‘Ice Follies’ en ‘Eaton Song’ van L.W. van Schie;

Tulpen: ‘Deborah’ (Van der Slot Tulips), ‘Fort Knox’ (Van der Slot Lisse), ‘Slawa’ (Gebr. Hulsebosch b.v.);

Hyacinten: ‘Blue Pearl’ (H.L. Hogervorst), ‘Woodstock’ (Van Noort Hyacinten), ‘Siberia’ (Wed. A. van Haaster b.v.);

Bijzondere bolgewassen: Anemone blanda ‘Charmer’ en Corydalis solida ‘Beth Evans’ (C.S. Weijers b.v.), Narcissus ‘Small Talk’ (H.M. Meeuwissen Voorhout).