Holland Dahlia Dagen 2023

Gisteren naar Landgoed Keukenhof gefietst voor de Holland Dahlia Dagen. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement in de Bollenstreek. Vrijdag 8 september vond de officiële opening plaats bij Landgoed Keukenhof. In de bloemperken in de tuinen rondom het kasteel bloeien prachtige dahlia’s. Dit jaar was het thema ‘Typical Dutch’. Studenten van de opleiding Vonk, afdeling Bloem & Design, zorgden voor een aantal prachtige dahlia-objecten. Elk jaar staat er een met dahlia’s beklede stoel. Dit jaar met een Nijntje ontwerp. De stoel wordt veel gebruikt om foto’s op te maken.

I Love Dahlia pluktuin
Tijdens de Holland Dahlia Dagen openen een aantal dahlia bedrijven hun deuren en in de Bollenstreek zijn er aantal dahlia pluktuinen. Zo bezocht ik eerder al de pluktuin van I Love Dahlia. Op meer dan 6000 m2 staan 783 verschillende variëteiten in elke kleur, variëteit en grootte die je maar kunt bedenken.

Dahlia Mozaïek Weekend
Pak eens de fiets. Dit weekend waren er namelijk in de Bollenstreek ruim 80 kunstwerken te zien met dahlia bloemen te bewonderen. Er is zelfs een fietsroute langs de bloemenmozaïeken.

Dahlia’s bloeien lang en er worden in de Bollenstreek nog meer activiteiten rondom de dahlia georganiseerd. Kijk voor meer informatie op: https://bollenstreek.nl/dahlia-festival/.