Fleurige zomerbollen-op-pot

Agapanthus blauw op pot+Dom, dom, dom. Ben ik vergeten fleurige zomerbollen-op-pot te planten. Maar geen zorg. Ik koop gewoon wat zomerbollen-op-pot om mijn  terras  op te vrolijken. De Calla, Lelie en Ornithogalum zijn kleurrijk, gevarieerd en uitermate geschikt voor zomerbollen-op-pot. Naast deze soorten kun je ook Dahlia, Begonia, Canna en Agapanthus gebruiken. Leef je uit en maak mooie composities.

Calla, Lelie en Ornithogalum

De officiele naam voor Calla is Zantedeschia. Vroeger kenden we eigenlijk alleen de witte Zantedeschia aethiopica. Er zijn inmiddels compactere variëteiten in het wit, oranje, donker paars en geel. De planten hebben vaak een bijzondere bladtekening van zilverkleurige spikkels.

Begonia in 3 pot 2+Van de Lelie komen veel oorspronkelijke soorten uit Japan, China en Korea. Opvallend zijn de knoppen op de steel en het blad dat langs de hele steel groeit. De meest voorkomende Lelies hebben grote bloemen die sterk geuren, maar inmiddels zijn er ook vele soorten zonder die sterke geur. Ze vallen op in het geel, oranje, rood, roze en wit. Ook bestaan er tweekleurige Lelies wiens bloemen een extra vlek of spikkel in de kelk hebben.

De bloem van de  Ornithogalum (Vogelmelk) groeit vanuit prachtige bladrozetten aan een bladloze stengel. De drie meest voorkomende soorten zijn O. Saundersiae, O. Dubium en O. Thyrsoides.

Verzorging Calla, Lelie en Ornithogalum

Begonia geel 2 op pot 2+Calla, Lelie en Ornithogalum zijn erg gemakkelijke gewassen en geven wekenlang plezier. Deze zomerbloeiende bollen gedijen in zowel de schaduw als in de zon. Zorg er wel voor dat de potkluit nooit uitdroogt en bewater dus regelmatig, zeker als de planten in potten of bakken zijn geplant. Geef voor een rijke bloei bovendien een keer per twee weken plantenvoeding.