Bollen voor bijzondere Lenteflora geplant

Afgelopen weekend zijn voor de Lenteflora van volgend jaar de bollen geplant. Het bestuur plantte honderd inzendingen. Deze krijgen alle deelnemers over een aantal maanden uitgereikt om thuis in bloei te trekken. De mooiste inzendingen zullen op een nog nader te bepalen locatie worden tentoongesteld. Naast de 75 deelnemers aan de huisbroei doen dit jaar ook de vrije inzenders mee, omdat er geen show zal zijn bij de Hobaho.

Extra bijzonder: hyacint op glas

De deelnemers gaan aan de slag met een divers sortiment. Bij de narcissen zijn dat ‘Iwona’ en ‘Peach Swirl’ en bij de hyacinten ‘Blue Star’, ‘Ibis’ en ‘Gipsy Queen’. Bijzonder is de extra opdracht om de hyacint ‘Aqua’ op glas in bloei te trekken. De drie tulpen zijn dit jaar ‘Purple Stone’, ‘Avant Garde’ en ‘Blueberry’ en bij de bijzondere bolgewassen gaat het om Crocus flavus ‘Golden Yellow’ en Muscari ’Siberian Tiger’.

En de bollen komen van…

De bollen zijn beschikbaar gesteld door de volgende bedrijven: M.H. van der Zon & Zn., Fa. Bisschops, Fa. H.C. Damen, Van Noort Hyacinten, Westerbeek Bulb Company, WAM Pennings, Van der Slot Tulips, C.S. Weijers, Kwekerij Turfspoor en Kwekersvereniging Markglory.