2200 klassen planten 1,3 miljoen bloembollen

Het is weer tijd om bloembollen te planten. Dit najaar leren tienduizenden kinderen, verspreid over Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada en Zweden, hoe en wanneer ze dit moeten doen via een bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Jong geleerd is immers oud gedaan. 

Miljoen bloembollen
Dit najaar ontvangen maar liefst 2200 klassen een Bulbs4Kids-pakket. Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit dat er meer dan 1,3 miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant. En nog belangrijker: al deze klassen leren dankzij het Bulbs4Kids-lesmateriaal op een leuke en educatieve manier bloembollen kennen.

Deelnemende basisscholen
De 2200 bloembollenpakketten zijn verdeeld over 6 landen: 500 pakketten zijn bestemd voor Nederlandse basisscholen, 750 voor Duitse basisscholen, 350 voor Engelse basisscholen, 350 voor Franse basisscholen,150 voor Canadese basisscholen en 100 voor Zweedse basisscholen. Deze scholen hebben zich vanaf mei tot en met september ingeschreven. Op www.bulbs4kids.com is te zien welke basisscholen dit zijn.

Hoe werkt het?
Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maken de deelnemende klassen kennis met bloembollen. Het pakket bevat alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en lesondersteuning voor de docent. Aan Bulbs4Kids is ook een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. Dat maakt het planten van de bollen nóg spannender! De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2021.

Groen is gezond
Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van de natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2200 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen, zodat kinderen met elkaar bloembollen kunnen ontdekken.

Organisatie
Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotie-organisatie van de bloembollensector. iBulb heeft mede als doel om via wereldwijde pr- en advertentiecampagnes het gebruik van bloembollen, bolbloemen en bollen-op-pot internationaal te stimuleren. 

bron: iBulb